Musik i alle genrer og med globalt udsyn
 
Hej musikelsker!

Jeg elsker festivaler! Her indtager vi musikken pÄ anderledes koncentreret vis. Masser af koncerter i umiddelbar forlÊngelse af hinanden. Indtil vi ikke orker mere til sidst. Vidste du i Þvrigt, at Danmark er ét af de lande i verden med flest festivaler per indbygger? Vi er tydeligvis et koncertsultent folkefÊrd!

PĂ„ vores spillesteder er det i sĂŠrdeleshed Copenhagen Jazz Festival, som er pĂ„ tapetet lige nu. Jazz – og dens mange genreforgreninger – byder pĂ„ et vĂŠld af udtryksformer. Vi har koncerter pĂ„ programmet, der smager lige sĂ„ meget af rock, electro, r&b og hip-hop.

Der er meget godt i vente. Vil du have en smagsprÞve med det samme, sÄ dyk ned i denne playliste, som tager det allerbedste med.

Vi ses derude!

Anders — BrugByenLive
 

AmoklĂžb med sax og trommer


Foto: Holy Whitaker
Er du til vild energi, sÄ lÊs videre lige her! O. er en duo, som er vokset ud af The Windmill, Londons arnested for vilter, grÊnsefri musik. Armeret med sax og trommer kaster denne duo sig over alt fra jazz til rock og dansegulvsvenlige breakbeats. Debutpladen er netop landet, og man kan kun alt for let forestille sig, hvor eksplosivt deres liveshow mÄ vÊre. GÄ ikke glip af O.
Jeg vil fange det nyeste scoop
 

Her fÄr du solskinsgrooves og Karen Mukupa pÄ vokal


Foto: Trine Sand SkjÞldberg
Her er et match af de helt spÊndende. Sunbörn forener groovy solskinsgrooves og virtuose, jazzy blÊsere. Bandet har inviteret Karen Mukupa med som sÊrlig gÊst til koncerten. Det lyder Êrligt talt som et match made in heaven. Koncerten er en del af BrÞnshÞj Sommerjazz, som har meget mere pÄ programmet. Tryk pÄ knappen og se hvad.
Solslikket musik, ja tak
 

Nordisk jazz mĂžder MellemĂžstens folkelyde

MellemÞstlige toner og nordiske klange smelter sammen, nÄr den dansk-palÊstinensiske oud-spiller Bilal Irshed og den danske pianist Lars Fiil mÞdes. Droner, kvarttoner, udvidede harmonier og frie improvisationer er alt sammen en del af paletten. Det er udsÞgende musik med fantastisk klangbund.
Det musikalske mÞde er jeg med pÄ
 

VandtÄrn byder pÄ eksperimenterende totaloplevelser


Foto: Daniel Liversage
I BrÞnshÞj skyder et gammelt vandtÄrn i vejret, som i dag danner ramme om musik og kunst fra det kÞbenhavnske vÊkstlag. Morten fra BrÞnshÞj VandtÄrn inviterer dig her ind i det unikke koncertrum.
 
Beskriv BrÞnshÞj VandtÄrn med tre ord.
"Beton, efterklang, samskabelse."

Hvad kan BrÞnshÞj VandtÄrn som spillested?
"BrÞnshÞj VandtÄrn blev en del af kÞbenhavnernes kulturforsyning i 2019, da vandtÄrnet blev indviet som kulturhus. I dag fungerer det som et ret unikt ét af slagsen med op til 40 sekunders efterklang pÄ de dybeste toner. TÄrnet er en slags katedral for lys- og lydentusiaster, der har udset sig den upudsede, rÄ betonramme, og som er vilde med de benspÊnd og muligheder, bygningen giver."

Hvad er det fedeste ved vandtÄrnet?
"Totaloplevelsen og eksperimenterne. Uanset hvad du putter ind i det 34 meter hÞje sÞjlerum i vandtÄrnet, sÄ bliver resultatet totaloplevelser, hvor lyd, lys, krop og arkitektur mÞdes pÄ en helt sÊrlig mÄde. Det er svÊrt ikke at falde pÄ halen over det imponerende rum, som ud over efterklangen bidrager med noget nÊrmest ceremonielt."

Hvilken slags musik kan man opleve i BrÞnshÞj VandtÄrn?
"De seneste tre arrangementer har vÊret en opera-performance, en klangmeditation og en koncert med et ungt korensemble. Vi har ogsÄ haft the-ceremonier tilsat elektronisk musik, livestreamet lyden af en biotop i Canada og budt pÄ buldrende black metal."

Har du et arrangement, du vil fremhĂŠve?
"Et tip er at holde Þje med koncertarrangÞren Noisy Beehive, som er dedikeret til DIY-musik, performances og kunst. Noisy Beehive rykker ind i tÄrnet, nÄr der er en god anledning som fx Copenhagen Jazz Festival. Her kan man opleve bl.a. Caktus og et sÊrligt duo-setup med Kresten Osgood og Maria Laurette Friis (se koncertkalenderen lÊngere nede, red.)."
 

Koncertkalender

Festivalerne i det ganske land tager sÄ smÄt tager over. OgsÄ i KÞbenhavn. Her er et udvalg af anbefalelsesvÊrdige koncerter pÄ vores spillesteder i byen.
 
📍 BrĂžnshĂžj VandtĂ„rn - 📅 7. juli - 💰 100 kr.
Kammermusik og grooves mĂždes med to gange bas og to gange saxofon.
 
📍 BrĂžnshĂžj VandtĂ„rn - 📅 7. juli - 💰 100 kr.
En musikalsk lydrejse i vandtĂ„rnets store rumklang – skabt af to unikke kunstnere.
 
📍 HUSET - 📅 9. juli - 💰 140 kr.
Strygerensemble bygger smukke lydverdener. Ny plade ude ifm. denne koncert.
 
📍 HUSET - 📅 10. juli - 💰 180 kr.
Musikkens poetiske vÊsen skÄret ind til benet med blot kontrabas og saxofon.
 
📍 Union - 📅 11. juli - 💰 100 kr.
Stort talent leverer dristig blanding af R&B, pop, afrikanske elementer og jazz.
 
📍 Union - 📅 12. juli - 💰 100 kr.
Hiphop mĂžder kraftfuld, jazzet neo-soul
 
📍 HUSET - 📅 13. juli - 💰 100 kr.
Med en hjemmebygget 48-strenget citar i centrum trakteres du med et sÊregent mix af ambient og folk.
 
 
Se den fulde liste af koncerter pÄ BrugByen
 

HĂžr musikken inden du hĂžrer den live

Lyt til musik fra ALLE optrÊdende kunstnere i vores kulturhuse. Lige nu tÊller det 119 forskellige musiknavne svarende til godt 8 timers effektiv spilletid, sÄ der er masser af gode sager at gÄ ombord i. Vores playliste opdateres lÞbende med musik fra kommende koncerter.
Lyt til playlisten
 

Fik du nyhedsbrevet fra en anden?

Har du fÄet videresendt dette nyhedsbrev fra en anden? Og er du nÄet helt herned? SÄ mÄ det jo vÊre noget for dig. Tilmeld dig nedenfor, sÄ fÄr du BrugByenLive direkte i din indbakke. Jeg sender til dig én gang om mÄneden.
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Footer