Spændende asiatisk musik er også med. 
 
Hej musikelsker!
 
Hvis man siger ’musikbranchen’, tænker mange straks på de store pladeselskaber, Universal, Sony og Warner. Men vidste du, at hele 96 % af den musik, der bliver uploadet til streamingtjenester hver dag, faktisk kommer fra uafhængige musikere og indie-labels? Det siges, at i faktiske tal bliver der lagt op mod 100.000 sange ud. Hver dag!
 
Hvordan kan man i det hele taget overskue så meget musik fra undergrunden? Svaret er, at det kan man selvfølgelig ikke.
 
Der er også et stort udvalg af koncerter derude – dog ikke helt i samme svimlende talmængde.
 
Ikke desto mindre er det godt at have et nyhedsbrev ved hånden til at guide, vælge ud og pege frem, ikke sandt? 😎
 
Der er meget at fortælle om i dag. Så lad os komme i sving.
 
Vi ses derude!

Anders — BrugByenLive
 

Få et skud alternativ K-pop

Koreansk popmusik nyder stor popularitet i disse dage. Jeg synes, det er ekstra sjovt, når musikken lige får et twist. Den slags giver Leenalchi dig i rigelige mængder. De spiller et underholdende mix af K-pop, new wave og koreansk sangtradition. To bassister bidrager til lydbilledet, og hele affæren er funky som bare pokker. Leenalchi er ét af de bands, du ikke må gå glip af!
Jeg er klar til alternativ K-pop
 

Moderne troubadour med fængslende sange

Christopher Paul Stelling er en moderne troubadour, som lader guitaren og stemmen skinne igennem. Han har en unik spillestil, som om der var ild i hans fingre. Det siger en del om den iboende intensitet i hans sange, som smager af både folk og blues. Anmeldelser er gået så langt som til at konkludere, at han bærer ånden fra Woody Guthrie i sig. Døm selv.
Giv mig sange fra hjertet
 

HUSET inviterer til Debut Fest


NÆLDE byder på neonfarvet hyperpop
Den 7. september slår HUSET dørene op til en dagslang Debut Fest. Alle scener, vægge og rum stilles til rådighed for 29 lovende kunstnere, som optræder, udstiller, performer m.m. Der er selvfølgelig også livemusik som del af programmet. Glæd dig til dugfriske koncerter med Junior Brown (trap-soul), Anastasia (lounge-pop) og NÆLDE (hyperpop). Hele molevitten er ganske gratis og din chance for at fange det helt nye.
Jeg vil til Debut Fest
 

I en kælder sort som kul – Basement er byens mest rå koncertsted


Kind mod Kind har tidligere indtaget Basement – foto: Bea Vanhala
Et tidligere kedelrum er blevet forvandlet til et unikt event-space, hvor du kan opleve den mest spændende musik fra den københavnske undergrund – ofte i samspil med andre kunstformer.
 
Jeg har bedt Line fra Basement om at kortlægge stedets DNA og tippe om live-oplevelser, du ikke må gå glip af.
 
Hvordan vil du beskrive Basement?
”Basement er (bogstaveligt talt) et undergrunds-event-space, der ligger under Vesterbro Bibliotek og med VEGA som nabo. Kælderen fremstår rå, upoleret og lidt hemmelig. Det kan godt være lidt svært at finde, hvis man ikke lige ved det. Det er en del af charmen ved Basement – som man kender det fra undergrundsklubber i eksempelvis Berlin."
 
Hvad kan man opleve?
"Programmet skaber vi i samarbejde med byens alternative koncertarrangører og de nye kunst- og kulturmiljøer. Vi præsenterer en hel del koncerter, fra doom til pop, men også teater, udstillinger, wrestling, talks, yoga mv. – og ofte i et mix af kunstarter. Stedet lægger op til, at arrangementerne skal kunne 'lidt mere'.”

Hvad er det for et rum, man træder ned i?
”Lokalet er ret stort. Der er en gangbro, store søljer og seks meter til loftet. Det er vildt spændende at opleve, hvordan de forskellige arrangører arbejder med det visuelle udtryk og atmosfæren i rummet. Og så er det sjovt at se folks ansigter, første gang de træder ned i Basement. Det kan være svært at tyde, om det er frygt eller fascination, men der er helt klart en wow-effekt!”

Hvilke koncerter i Basement vil du anbefale i den kommende tid?
"5. september kan man slippe sig selv løs til en gang tunesisk trance, hvor Nuri og Banga Spirits sætter Basement i en særlig tilstand. Foretrækker man sin musik kold og hård, vil jeg anbefale industrial/punk-samarbejdet mellem Hiraki og Meejah, som spiller 19. september (se kalenderen længere nede, red.). Ellers vil jeg glæde mig til en garanteret groovy koncert med anmelderroste Ki! den 18. oktober."
Se det fulde program for Basement
 

Koncertkalender

Efteråret er her (selvom vejret er uenigt). Livemusikken er her heldigvis også i rigelige mængder. Her er et udvalg af anbefalelsesværdige koncerter på vores spillesteder i København i den kommende periode.
 
📅 12. september   📍 HUSET   💰 120 kr.
Sydkoreansk familieband spiller smuk ambient, du kan svæve væk i. Bandnavnet kan i øvrigt oversættes til himlens uendelige udvidelse. Wow!
 
📅 14. september   📍 HUSET   💰 140 kr.
Kunstpop og to smukke vokaler. Ninna Lundberg kender du måske fra Ganger.
 
📅 19. september   📍 Basement   💰 100 kr.
Industrial, punk og ambient lagt i et støjsmukt samarbejde mellem kompromisløse danske kunstnere.
 
📅 21. september   📍 Kulturhuset Islands Brygge   💰 180 kr.
The queen of cool er tilbage med nye sange, der insisterer på at rocke igennem.
 
📅 21. september   📍 Basement   💰 100 kr.
Efteråret bydes velkommen med en omgang iskold darkwave og post-punk.
 
📅 25. september   📍 Råhuset   💰 100 kr.
New York har fortsat en pulserende rockscene. Lyt blot til The Thing! 
 
📅 28. september   📍 Union   💰 120 kr.
Efterår, schmefterår! Chilensk band spiller sommersolen tilbage med latinamerikansk folklore, som blander sig med urban musik. 
 
Se den fulde liste af koncerter på BrugByen
 

Hør musikken inden du hører den live

Lyt til musik fra ALLE optrædende kunstnere i vores kulturhuse. Lige nu tæller det 147 forskellige musiknavne svarende til knap 10 timers effektiv spilletid, så der er masser af gode sager at gå ombord i. Vores playliste opdateres løbende med musik fra kommende koncerter.
Lyt til playlisten
 

Fik du nyhedsbrevet fra en anden?

Har du en flink ven, som har videresendt dig dette nyhedsbrev? Og er du nået helt herned? Så må det jo være noget for dig. Tilmeld dig nedenfor, så får du BrugByenLive direkte i din indbakke. Jeg sender til dig én gang om måneden.
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Footer