- bands opkaldt efter yogurt har dét ekstra gear, i øvrigt.
 
Hej musikelsker!
 
Forleden dag skulle jeg sætte en plade på anlægget, og ud af pladeomslaget faldt noget på gulvet. Det var en billet. En smuk, guldglimtende billet. Særligt trykt til netop dén koncert. Jeg er ikke normalt en ’gemmer’ af den slags memorabilia, men når designet er unikt, kan jeg godt overtales. Jeg er heller ikke typen, der let forfalder til nostalgi, men når det så er sagt: Jeg savner altså tiden, hvor koncertbilletten var noget særligt at få i hånden. Fordi den havde sit eget design, som stod ud fra de andre billetter. Nu til dags får vi alle bare en mail med en pdf, eller vi downloader en app og viser en QR-kode.
 
Heldigvis er der stadig noget, som ikke kan digitaliseres, nemlig selve koncertoplevelsen. Den elektriske spænding i luften, når lyset dæmpes, og første akkord slås an. Det øjeblik, hvor musikken ikke bare rammer ørerne, men hele kroppen. Det fællesskab, der opstår mellem mennesker, som alle er der af samme grund – for at opleve noget unikt sammen. Det er netop her, magien ligger.
 
Selvom vi måske ikke længere har fysiske billetter, gemmer vi stadig de minder, der skabes i øjeblikket – dem, vi ikke kan tage med hjem og gemme i pladeomslag, men som vi gemmer et sted i hjertet.
 
Nu er det tid til at anbefale dig koncerter, du kan gemme i dit hjerte. Og hvis du alligevel insisterer på en analog billet, så skriv lige. Så må jeg i gang med papir og tusch.
 
Vi ses derude!

Anders — BrugByenLive
 

Pære Banal leverer legesygt soundtrack til tidsånden

Navnet smager måske af barndommens morgenmadsprodukt. Sukkerindholdet er da også til et vis punkt hos dette legesyge post-punk-band. Pære Banal tipper med hatten til bands som Kliché og Devo og bringer den skæve musik ind i 2024 fyldt med uniformer, kantet rock og tekster, der besynger tidsånden fra en særlig vinkel.
Jeg er klar til kantet rockmusik
 

Tjekkisk musiker fremmaner smertefuld skønhed


Foto: Bine Banner
Folk møder ambient i Petra Hermanovas storslåede musik, som besynger livets endeligt, døden. Armeret med autoharpe finder den tjekkiske musiker inspiration i middelalderdrone, doom-metal og folkemusik. Dette er musik, der får dig til at holde vejret for ikke at misse den mindste klang af musikkens fortælling.
Bad mig i den mørke skønhed
 

Punkenergi + melodilækkerhed = sikkert hit!

Dette Texas-band spiller old-school punkrock med svedig, energisk vildskab og en ufejlbarlig evne til smittende pop-hooks. Den perfekte kombination, hvis du spørger mig. The Marked Men er sjældent på disse kanter, så slå til nu for en unik oplevelse.
Den slags rockmusik vil jeg høre
 

Angry Cat Shows booker dine nye favoritter

Denne kat hverken hvæser eller river, men byder på spændende nye koncerter. Angry Cat Shows er én af byens koncertarrangører. Du har måske været til ét af deres arrangementer i Råhuset. Ellers kan du læse nedenfor, hvorfor det er en god idé at holde øje med netop Angry Cat Shows. Jeg har talt med Jan, som udgør den ene halvdel af foretagendet.
 
Hvad er Angry Cat Shows?
”Et køkkenbordsbookingbureau som arrangerer koncerter med bands, som har det dér ekstra gear – og som ellers ville have sprunget København over i tourplanen. Vi har hidtil primært arrangeret punk- og garagerock-koncerter – men vi er genreuortodokse og åbne over for alt spændende! Så længe klichéerne smides overbords.”
 
Hvem står bag?
”Ángel og Jan. To musikelskere med et stort ønske om at åbne nysgerrige ører for nye og spændende bands. Det er et projekt født på Vesterbro og med en ambition om at lade musikken spille på netop Vesterbro.”
 
Hvad er ambitionen bag det hele?
”Der er så mange fantastiske undergrundsbands derude, som drager på turné. Alt for ofte har vi set, at touren stopper i Hamborg, og København går glip af et besøg. Det vil vi gerne bidrage til at ændre. Vi vil være endnu et fedt stop på vejen. Det betyder også, at mange af de koncerter, vi præsenterer, er egentlige Danmarkspremierer. Kunstnerne har simpelthen aldrig spillet her før!”
 
Hvor kan man fange jeres koncerter henne?
”Vi booker primært til Råhuset med enkelte afstikkere til Basement. Og så har vi sådan set også været ude på Mayhem et par gange.”
 
Hvad er i pipelinen i den kommende tid? Nogle anbefalinger?
”Vi har pt. 6 koncerter undervejs, så der bliver lidt at se til. Jeg vil i særdeleshed anbefale The Marked Men (se også længere oppe i nyhedsbrevet, red.). De spiller et smittende mix af garagerock og poppunk. Og så er de yderst sjældne gæster i Europa. Til denne tour havde de kun planlagt fem koncerter. Det lykkedes os heldigvis at få aftalt et sjette stop i København, som tilmed bliver tourens allerførste. The Marked Men er blændende live, så de er et ’must see’. Jeg vil også fremhæve Chuck Prophet, som spiller americana. Nogen kender ham måske fra Green On Red, som er vokset ud af 80’ernes alternative rockscene. En fantastisk kunstner!”
 
Er der nogle trends på livescenen, som man skal holde øje med?
”Jeg vil fremhæve den australske garagepunk-scene. Der sker nogle helt fantastiske ting down under. Det har der sådan set gjort de seneste 10-15 år, men det eksploderer virkelig for tiden. Vi præsenterede Split System til vores første show. Vi sendte dem hjem igen med budskabet om, at København er et fantastisk sted at give koncert. Forhåbentlig betyder det, at flere australske bands kommer forbi i fremtiden!
 
En anden scene, jeg vil fremhæve, kommer fra Göteborg. Den er bygget op omkring pladeselskabet Discreet Music, hvor en masse eksperimenterende, nærmest avantgarde-kunstnere spiller på kryds og tværs af hinanden. Det lyder som intet andet – og er virkelig spændende.”
 

Koncertkalender

Efteråret er her. Livemusikken er her heldigvis også i rigelige mængder. Her er et udvalg af anbefalelsesværdige koncerter på vores spillesteder i København i den kommende periode.
  
📅 10. oktober   📍 Råhuset   💰 100 kr.
Denne aften giver dig tre fremadstormende navne: Miller byder på poppunk, Kløver kalder sig Nordsjællands bedste boyband, og 144hz spiller melodisikker alternativ poprock.
 
📅 11. oktober   📍 Råhuset   💰 100 kr.
Alternativ rock med tilpas knas og blotlagte følelser til, at de rammer helt rigtigt. Bandets debutplade lander 4. oktober. Sæt kryds i kalenderen!
 
📅 12. oktober   📍 Lygten Station   💰 80 kr.
Pulserende plastikpunk, bastant breakcore og dystopisk afsøgende elektronisk musik. Du har alle de rette elementer til din fest lige her. 
 
praytell. + Osy Cotton + pixel.daddy
📅 18. oktober   📍 KraftWerket   💰 50 kr.
Hip-hop-talent leger med forvrængede synths, trommemaskiner og tankemylder, der kommer ud i nogle fantastiske energiudladninger. "Livet kan blive bedre," er budskabet. I hvert fald i selskab med denne musik!
 
Le Cri Du Caire
📅 22. oktober   📍 Skt. Johannes Kirke   💰 135 kr.
Et smukt og dramatisk krydsfelt mellem jazz, mellemøstlige klangeksperimenter og sufipoesi. Et soundtrack til din spirituelle rejse!
 
Tea Eater + Dusk Rituals
📅 24. oktober   📍 Råhuset   💰 100 kr.
Krøllet indierock med et skud psykedelia, som kan få balancen til at tilte. Tea Eater har energi og attitude som del af kernen, men vinder også ved ikke at tage sig selv alt for alvorligt.  
 
📅 31. oktober   📍 HUSET   💰 140 kr.
De bygger deres egne instrumenter ud af ting fra lossepladsen. Ud fra den basis laver de traditionel yemenitisk musik med et skud punk-ethos. Det er psykedelisk, det er funky, og det er dybt fascinerende! 
 
Se den fulde liste af koncerter på BrugByen
 

Hør musikken inden du hører den live

Lyt til musik fra ALLE optrædende kunstnere i vores kulturhuse. Lige nu tæller det 147 forskellige musiknavne svarende til knap 10 timers effektiv spilletid, så der er masser af gode sager at gå ombord i. Vores playliste opdateres løbende med musik fra kommende koncerter.
Lyt til playlisten
 

Fik du nyhedsbrevet fra en anden?

Har du en flink ven, som har videresendt dig dette nyhedsbrev? Og er du nået helt herned? Så må det jo være noget for dig. Tilmeld dig nedenfor, så får du BrugByenLive direkte i din indbakke. Jeg sender til dig én gang om måneden.
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Footer